15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

U Zenici pronađeno treće tijelo u protekla 24 sata

Zenička policija u protekla dva dana pronašla je na tri različite lokacije tri muška leša čiji će identitet, kako je u izjavi za Fenu najavio dežurni operativni Ministarstva Zeničko-dobojskog kantona, tek utvrđivati.

– U kamenolomu preduzeća ŽGP Zenica, na putu za Babino, jučer je pronađeno tijelo muškarca, a u naselju Blatuša, iz rijeke Bosne, također je izvučeno tijelo muškarca. Danas je oko 12.10 sati, u slivniku pored magistralnog puta i lokacije koju koristi preduzeće Doboj-putevi, pronađeno mrtvo tijelo i starije muške osobe – kazao je dežurni operativni MUP-a ZDK.

On je najavio da će u Prosekturi Kantonalne bolnice Zenica danas u 16.30, odnosno 17.00 sati, biti organizovan vanjski pregled i prepoznavanje jučer pronađenih muškaraca.

- OGLAS -

Međutim, kako je Feni potvrdio Elvedin Kobilica, danas pronađeni starac je sedamdesetdvogodišnji Zeničanin Omer Travnjak, njegov komšija iz ulice Talića brdo sa broja 5. Travnjak je nestao u ponedjeljak, 13. januara oko 14 sati.

– Nažalost, Travnjaka su pronašli u šahtu. Ne znamo tačno šta je bilo, ali pretpostavljamo da ga je neko udario automobilom i ubacio u šaht. Inače, radi se o osobi s posebnim potrebama koja je nestala nakon što je otišao u džamiju na ikindiju-namaz. Od tada ga više niko nije vidio – kaže Kobilica.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA