Auto
Nećemo morati dugo čekati na novi BMW iX3 elektromobi
BMW iX3 – pojavile se špijunske slike novog električnog prototipa Nećemo morati dugo čekati na novi BMW iX3 elektromobil, a koji se u prodaji očekuje krajem 2020. godine
# BMW
Nakon odličnog BMW i3 elektromobila… koji se baš i nije prodavao. Predobro, ali i preskupo, a i dalje su problem baterije. No, stručnjaci tvrde kako pravo vrijeme električnih automobila tek dolazi.
 
Novi BMW iX3 bit će jedan od 12 električnih automobila koji dolazi iz BMW grupacije, a koji bi se u prodaji trebao pojaviti do 2025. godine, prenosi Automanija.
 
Prvi bi trebao biti električni BMW Mini Hardtop, on stiže 2019. godine. Drugi će biti upravo ovaj BMW iX3 koji se očekuje 2020. godine, a odmah nakon njega se očekuje BMW iNext u 2021. godini. Preostale modele kompanija nije otkrila. Ono što nas nekako više zanima je peta generacija baterija koju razvija BMW Group, a koja bi trebala imati puno veću autonomiju od oko 645 kilometara, što je već vrlo zanimljivo. No, ta se priča očekuje tek u modelu BMW iNext u 2021. godini.
 
Za novi BMW iX3 se ipak očekuje veća kilometraža od modela i3 sa svojim dometom od 184 kilometra. Kažu kako bi domet mogao biti oko 322 kilometra.
 
Možda nije loše spomenuti i konkurenciju s kojom se bori BMW, a to su Audi e-tron, Jaguar I-Pace, Mercedes-Benz EQC i Tesla Model Y.

TAGOVI

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.