Auto
BMW predstavio još jedan novi model U BMW-u se teško nose s činjenicom da je Mercedes prisutan u svim segmentima, ali i da je vrlo uspješan.
#

A jedan itekako neugodan trn u oku BMW-ovih planera je Mercedes CLA, model čiji je razvoj prošao ispod radara bavarske mreže industrijskih špijuna. Sada će stvar biti ispravljena, a BMW će na Los Angeles Auto Showu predstaviti seriju 2 Gran Coupe.

Model je smješten na pola puta između serije 1 sedan i serije 3, ali će zato uz preuzimanje poznatog dizajnerskog potpisa dobiti i platformu s prednjim pogonom. U BMW-u obećavaju odlične vozne osobine u duhu marke, kao i paletu moćnih motora, uključujući i M235i s 2.0 benzincem od 306 KS i 450 Nm.Pritom ipak zaboravite sve ono što nudi stara škola iza serije 2 Coupe.

Pogledamo li fotografije, jedno je sigurno, a to je da vizualno auto nudi sve dosad viđeno. Uostalom, sličnu stvar napravio je i Mercedes, a to je bilo dovoljno da se zadovolje apetiti potencijalnih kupaca. xDrive pogon i osam-stepenska automatika zaokružiće utisak o ovoj sportskoj limuzinici.

 

  
Poznate su i cijene. U Njemačkoj ponuda kreće od 31.950 evra za 218i Gran Coupe, odnosno 51.900 evra za top izvedbu, M235i Gran Coupe. Prodaja kreće u martu iduće godine.
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.