Auto
Bugatti Chiron stiže u snažnijoj varijanti Premda je Bugatti Chiron ušao u istoriju već prvi dan nakon što je predstavljen, nova varijanta donosiće dodatan iskorak.
#

Stefan Vinkelman, predsjednik uprave legendarnog proizvođača sportskih automobila, priznao je kako postoji velika mogućnost da će već slijedeće godine biti predstavljena znatno paprenija varijanta modela Chiron, kojoj je glavni cilj pojuriti najvećom brzinom od 500 km/h.

To je još jedan projekt kojem će se najbolji stručnjaci posvetiti prije nego li se Bugatti okrene elektrifikaciji, a monumentalan 8-litreni W16 motor sa četiri turbopunjača bude zauvijek poslan u istoriju.

Službene potvrde nema, ali za očekivati je kako će svi u Volkswagen Grupi zasukati rukave i financijski debelo zagaziti u minus samo kako bi Bugatti Chiron otišao u mirovinu kao najbrži automobil u istoriji autoindustrije.

Za postizanje brzine od 500 km/h trebaće napraviti brojna poboljšanja karoserije, kako bi se unaprijedila aerodinamika, dok će motor biti znatno osnažen. Prema prvim najavama najsnažniji Chiron bi trebao raspolagati s najmanje 1800 KS, dok standardna ivarijanta razvija 1500 KS.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.