Auto
Citroen priprema rivala Golfu i Focusu Iz Citroena je potvrđeno da traje razvoj potpuno novog hatchbacka iz C segmenta čija prodaja će početi krajem ove godine.
#

Iz Citroena je potvrđeno da traje razvoj potpuno novog hatchbacka iz C segmenta čija prodaja će početi krajem ove godine.

U pokušaju da nastavi dobar rast prodaje u Evropi u proteklih šest godina, Citroen želi da ima dostojnog rivala bestseleru na evropskom tržištu, a to je Volkswagenov Golf.

Citroen je polako povukao iz prodaje standardni C4 hatchback 2018. godine, a u isto vrijeme je "ublažio" izgled modela C4 Cactus kako bi popunio prazninu. Plan je bio da se proizvede automobil crossoverskog tipa koji će biti privlačniji kupcima hatchbacka, ali je u stvarnosti dobijen model s krizom identiteta.

Direktorka odeljenja za proizvode i strategiju Laurence Hansen je rekla da će novi automobil biti dostupan s benzinskim, dizelskim i potpuno električnim pogonom te da će se pojaviti kasnije ove godine.

Tradicionalno za Citroen, mnogo pažnje će se posvetiti udobnosti automobila, a upravo je to jedan od razloga usvajanja električnog pogona.

(N.N)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.