Auto
Divovski iskorak posebne Volvo marke: Polestar predstavio koncept GT kabrija pod nazivom O2 O2 vozi na platformi Precept/5 s međuosovinskim razmakom skraćenim za 307 mm na 2792 mm.
#

Polestar je napravio ogroman iskorak od svog Volvo porijekla, predstavivši zadivljujući sportski GT konceptni kabriolet kojemu je rival Porsche Taycan. Nazvan je O2, a riječ je o sportskom električnom automobilu s dvoja vrata i 2+2 sjedala te tvrdim krovom koji se sam uvlači, piše Auto klub.

I dok je Polestar već potvrdio proizvodnu verziju Precept s četvero vrata, kao i Polestar 5 za 2024. godinu, O2 je nažalost samo koncept – barem tako tvrdi kompanija. O2 bi trebao napraviti jasnu razliku između Polestara i sestrinskog Volva i uvjeriti svijet da su planovi Polestara ozbiljni. Čak i ako kabriolet ne doživi proizvodnju, njegov dizajnerski jezik trebao bi oblikovati izgled budućih automobila marke.

Veći dio tog dizajnerskog jezika već smo vidjeli na Preceptu. O2 prikazuje isto lice s dvostrukim svjetlosnim elementima s obje strane svoje sužene haube, ali ovaj put je agresivni prednji razdjelnik postavljen ispred prednjeg ruba haube. Veliki naplatci s križnim motivom ispunjavaju široke lukove, koji su povezani crnim pragom duboko urezanim u bočnu karoseriju. Stražnji kraj ima snažnu sličnost s Preceptom.

O2 vozi na platformi Precept/5 s međuosovinskim razmakom skraćenim za 307 mm na 2792 mm. Za razliku od Precepta, zamjenjuje četiri vrata za dvoja i ima krov sa staklenim vrhom koji se može uvući ispod stražnje palube. Dok je krov spremljen, na stražnjem kraju dominiraju leteći podupirači koji podsjećaju na Ferrarija F8 Spidera.

U kabini dobivate 15-inčni portretni zaslon osjetljiv na dodir uz malu digitalnu ploču instrumenata iznad stupa upravljača. Kao i kod drugih Polestarovih automobila, izgled je minimalistički, ali i dalje luksuzan. Zanimljivost je i dron koji klizi iz stražnjih sjedala i može se pokrenuti kada se automobil kreće. Letjelica može pratiti automobil pri brzinama do 90 km/h, a vozači mogu uređivati i dijeliti snimke sa centralnog zaslona. Osim toga, kompanija nije otkrila detalje o pogonskom sklopu.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.