Auto
Dolazi novi Megane i bit će na struju Renault je na eWays manifestaciji predstavio svoju viziju bliske budućnosti čiji je sastavni dio elektromobilnost. I novi Megane.
# Renault

Renault je na eWays manifestaciji predstavio svoju viziju bliske budućnosti čiji je sastavni dio elektromobilnost. I novi Megane.

Za razliku od Dacijinog noviteta Megane eVision jasno pokazuje kako se u Renaultu ne odriču ni onog ekskluzivnijeg segmenta gdje je konkurencija daleko žešća. Ovo što vidite je konceptno izdanje, a proizvodni primjerak očekujte već dogodine.

Renault / 

Poznata je i osnova. Radi se o modularnoj CMF-EV platformi koju koristi Nissan Ariya, a ovo je prvi Renault koji će ju koristiti. A očekivanja su velika, tolika da u Renaultu kažu kako će izmijeniti lice i naličje kompaktnog segmenta.

"S najtanjom baterijom na tržištu, onaj kompakt od 4,21 metara nudi prostranost vozila C segmenta, ovo je remek-djelo pakiranja“, rekao je prvi čovjek Renault grupe Luca De Meo tijekom prezentacije.

Renault / 

Što se koncepta tiče, on koristi bateriju kapaciteta 60 kWh, a koja je kompatibilna s punjačima snage do 130 kW. Međutim, doseg nije spomenut. Elektromotor pokreće prednje kotače, daje 217 KS i 300 Nm, a omogućava sprint do 100 km/h za manje od osam sekundi.

Francuski rival Volkswagenu ID.3 je po riječima De Mea 95% spreman za proizvodnju. I ovo nije kraj, već je to početak formiranja nove linije električnih modela. U svakom slučaju, nakon što ponude različite konfiguracije baterija i snaga pogona, Megane će opet postati snažan konkurent Volkswagenu, posebno u električnom duelu.

Video: 

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.