20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Premijer Slovenije poklopio komšije Hrvate: “Hrvatska je još daleko od Schengena”

Šarec je odgovarajući na pitanje hoće li Slovenija blokirati hrvatsko članstvo u Schengenu glede neriješenog pitanja granice i arbitražnog spora, te najnovijeg “otkrića” slovenske obavještajne službe da su hrvatski obavještajci 2015. snimali razgovore tadašnjeg slovenskog suca u arbitraži Jerneja Sekoleca i zaposlenice slovenskog ministarstva vanjskih poslova i agentice u arbitraži Simone Drenik, odgovorio kako je pred Hrvatskom još puno posla.

“Što se tiče Schengena, Hrvatska je još daleko od ispunjavanja kriterija za članstvo i mora u tom smislu mnogo toga napraviti. Evaluacijska komisija koja procjenjuje njezinu spremnost izjavila je da se to za Hrvatsku i dalje prolongira, pa smo još daleko od točke u kojoj bi se moglo govoriti o nekakvoj slovenskoj blokadi”, kazao je Šarec u razgovoru za slovensku televizijsku postaju POP-TV, upitan hoće li Slovenija blokirati hrvatsko članstvo u Schengenu glede neriješenog pitanja granice i arbitražnog spora, te najnovijeg “otkrića” slovenske obavještajne službe da su hrvatski obavještajci 2015. snimali razgovore tadašnjeg slovenskog suca u arbitraži Jerneja Sekoleca i zaposlenice slovenskog ministarstva vanjskih poslova i agentice u arbitraži Simone Drenik.

U vezi sa spomenutom “špijunskom” aferom Šarec, kojemu je o tome u četvrtak na zatvorenoj sjednici vlade referirao ravnatelj slovenske obavještajne službe SOVA, kazao je da mu je pruženo dovoljno “podataka” da iza afere tajnog snimanja slovenskih dužnosnika stoje hrvatske obavještajne službe, a na pitanje hoće li Slovenija zbog toga pokrenuti kaznene sankcije protiv Hrvatske, odgovorio je da o tome ne može govoriti.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA