Auto
Facebook predstavio aplikaciju za gamere Unutar aplikacije mogu se igrati igre, pratiti prijenose uživo drugih gamera, kao i jednostavno aktivirati opcija prijenosa uživo igara koje korisnici igraju na telefonu.
# Agencija

Facebook je dugo testirao posebnu aplikaciju namijenjenu gamerima te su namjeravali nastaviti s testovima još neko vrijeme prije službenog predstavljanja. No koronavirus je promijenio i njihove planove, ali ne tako da su odgodili predstavljanje aplikacije, već su je - ubrzali. Naime, kako su ljudi većinom u svoja četiri zida, tako više vremena provode ispred ekrana igrajući igre, što je situacija koju su Zuckerberg i ekipa htjeli iskoristiti.

Posebna aplikacija za gamere Facebook Gaming službeno je predstavljena samo za pametne telefone koji rade na Androidu, dok je verzija za Appleove uređaje trenutačno u razvoju. Dosad su korisnici igrama na Facebooku pristupali putem posebne kartice s lijeve strane timelinea, a sada za igre imaju posebnu aplikaciju.

Iz Zuckerbergove kompanije kažu da će aplikacija pružiti "fokusirano gamersko iskustvo" - na temelju njihovih omiljenih igara korisnicima će predložiti praćenje osoba koje streamaju te i slične igre, unutar aplikacije prikazuju se i videoisječci i objave gaming grupa kakve su česte na Facebooku, tu je i kartica putem koje se brzo mogu igrati popularne igre s Fejsa te kartica za poruke i praćenje pronalaženje i praćenje streaminga.

Također, putem aplikacije jednostavno se može aktivirati opcija prijenosa uživo, odnosno može se prenositi prikaz igranja igara s ekrana vlastitih pametnih telefona.

Iako je Facebook najveća društvena mreža na svijetu s više od 2 milijarde korisnika, kada je u pitanju esport i streaming videoigara, na tom tržištu dominiraju kompanije poput Twitcha i YouTubea, a s Facebook Gamingom Zuckerberg se nada da bi se to trebalo promijeniti.

 

(zimo.hr)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.