Auto
Ferrari planira predstaviti 15 novih modela do 2025. Internetom kruži video kojeg potpisuje Giorgi Teodoradze, a u kojem se može vidjeti kako bi mogao da izgleda Ferrarijev suparnik Porsche Panameri.
# Agencije

U Ferrariju ovih dana imaju razloga za slavlje. Prošle godine su prodali rekordan broj automobila, a proglašeni su i najjačom markom na svijetu. Prema prodajnim brojkama, 2019. je bila najuspešnija godina s čak 10,131 prodatih primjeraka. To je rast od 9,5 posto u odnosu na 2018. godinu. Naravno, to je značilo i rast prihoda za 10,1 posto.

Uspjeh za uspjehom, a čini se da će prodajni rezultati biti sve bolji. Naime, u planu je da se predstavi čak 15 novih modela do 2025. godine! Među njima je SUV model koji će sigurno rezultirati ogromnom potražnjom koju Ferrari neće moći da zadovolji. Vidjeli smo na primjeru Lamborghinija i Rolls-Roycea da kupci ovakvih modela žele luksuzni terenac, pa uspjeh kod Ferrarija također neće izostati.

Postavlja se pitanje – nakon Rome, koja je pravi grand tourer i kojim planiraju da pridobiju novi krug kupaca, kao i najavljenog SUV modela Purosangue, moguće je da će se okušati i u kategoriji sportskih limuzina. S obzirom na odlične prodajne uspjehe Porsche Panamere, sigurni smo da su u Ferrariju krenuli da razmatraju takvu mogućnost (a s obzirom na najavljeni broj modela, moguće je da je razvoj već i krenuo).

Video: Ferrari F9
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.