Auto
GM povlači 638.000 SUV i pick-up vozila Američka automobilska kompanija Dženeral motors (GM) povlači 638.000 sportskih terenskih vozila (SUV) i pikapa u SAD, zbog mogućeg kvara senzora brzine pneumatika što može izazvati nenamjerno kočenje, saopšteno je danas iz kompanije.
#

Opoziv se odnosi na modele automobila "ševrolet suburban", "tahoe" i "yukon" proizvodnja 2015-2020. godine, kao i na pojedina vozila marke "ševrolet silverado 1500" i "GMC sierra 1500" proizvedene u periodu od 2014. do 2018. godine.

Iz GM-a je saopšteno da kvar na senzoru može rezultirati nenamjernim aktiviranjem sistema zaštite pogonskog sistema i izazvati nenamjerno kočenje na pneumatiku na suprotnoj strani od pokvarenog senzora, prenosi agencija Rojters.

To može da prouzrokuje neočekivano skretanje vozila na jednu stranu, što povećava rizik od sudara, saopšteno je iz kompanije.

Navode i da nisu obaviješteni da je zbog tog problema došlo do nekog sudara, ali da su primili oko 150 pritužbi u vezi sa nenamjernim kočenjem ili bočnim kretanjem vozila.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.