Auto
Hoće li Ferrari i Maserati prestati sa radom zbog korona virusa? Kao što je poznato, proizvodni kapaciteti proizvođača prestižnih automobila nalaze se na sjeveru Italije, u žarištu širenja korona virusa. 

 

U području Bologne su Lamborghini i Maserati, dok je nedaleko Milana smješten Ferrari. Uprkos globalnom karantinu fabrike su i dalje otvorene, javlja Automotive News Europe. Kako je radnicima za koje postoji potreba dozvoljeno kretanje, fabrike su i u ponedjeljak ostale otvorene. 

Maserati ima kapacitete na tri lokacije u Modeni, a zapošljava 1.350 radnika. Objavili su kako će na posao morati dolaziti samo dio radnika, odnosno oni najpotrebniji. Ferrari je pak u ponedjeljak objavio saopštenje u kojem kaže kako se proizvodnja neće obustavljati dokle god bude funkcionisala dostava dijelova od vanjskih dobavljača. 

Glasnogovornik Fiat Chrysler Auto je objavio kako trenutno nemaju problema u proizvodnji, a na posao ne moraju doći samo oni djelatnici koji mogu raditi od kuće. Sve njihove fabrike osim Maseratijeve su izvan najugroženijeg područja.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.