17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Washington podupro kandidatkinju iz Afrike za direktoricu WTO-a

Washington je u petak objavio da pruža “snažnu potporu” Ngozi Okonjo-Iweali za dužnost glavnog direktora Svjetske trgovinske organizacije (WTO), povukavši tako američki veto koji je Trumpova administracija bila uložila na kandidaturu Nigerijke.

“Administracija Biden-Harris je sretna što može pružiti snažnu potporu kandidaturi Ngozi Okonjo-Iweali na dužnost novog glavnog direktora WTO-a”, navodi se u priopćenju službe predstavnika za trgovinu.

“Okonjo-Iweala donosi svoje bogato znanje u ekonomiji i u međunarodnoj diplomaciji zahvaljujući 25-godišnjem iskustvu u Svjetskoj banci i dvama mandatima na dužnosti nigerijske ministrice financija”, dodaje se.

- OGLAS -

Trumpova administracija je poduprla drugu kandidatkinju, južnokorejsku ministricu trgovine Yoo Myung-hee koja je u petak povukla kandidaturu.

Bidenova administracija ističe da “jedva čeka da surađuje” s novom direktoricom “kako bi se provele prijeko potrebne važne reforme WTO-a”. U tome se pridružuje svojim prethodnicima koji su također pozivali na reformiranje te organizacije.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA