Auto
Ima svijetleću prednju masku: Predstavljen novi BMW X6 (FOTO+VIDEO) U prodaju novi bavarski coupe-SUV stiže u novembru a nosit će oznaku G06
#

Slijedeći 'bratski' model X5, novi X6 također je baziran na novoj BMW-ovoj platformi CLAR, a od prethodne generacije sada je 26 milimetara duži i šest niži, a u unutrašnjosti znatno prostraniji. Zašto? Upravo zbog 42 milimetra dužega međuosovinskog razmaka, koji omogućava puno više mjesta za putnike te prtljažnik čiji je obujam od 580 do 1530 litara.

 - Ima svijetleću prednju masku: Predstavljen novi BMW X6

Od modernih tehnologija kakve smo već vidjeli u seriji 7 ili u modelima X5 i X7, tu su zračni aktivni ovjes, sustav aktivnog upravljanja, serijska LED svjetla (u opciji dostupna i laserska) i moderan BMW-ov infotainment s dvama ekranima s dijagonalom 12,3 inča. No ono što plijeni najviše pažnje je nova velika prednja maska, koja je BMW-u posljednjih mjeseci donijela toliko kontroverzi, ali i popularnosti. Na novome X6 ona čak i svijetli noću. E to još nismo vidjeli ni na jednom autu dosad...

  
Novi X6 ima i nov head-up displej i sustav iDrive 7.0 s upravljanjem glasovnim naredbama i gestama raznim funkcijama u automobilu. Od dodatne opreme koja se nudi u novoj X6-ici su audiosustav Bowers & Wilkins Diamond 3D, ambijentalno osvjetljenje, panoramski krov, najbolja koža Merino i aluminijski kotači s promjerom od 19 do 22 inča.

 
 
  
 
BMW naravno kupcima nudi i paket M Sport, koji će uključiti sportske branike i pragove, kotače, zatamnjena stakla, jače kočnice i glasniji ispušni sustav, kao i sportski upravljač i sjedala.

U početnoj ponudi su četiri motora, dva benzinska i dva dizelska. Početni dizelaš (xDrive 30d) razvija 265 KS i 620 Nm, što mu je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h u 6,5 sekundi i maksimalnu brzinu 230 km/h. A početni benzinac (xDrive 40i) ima 340 KS i 450 Nm momenta te ubrzanje do 'stotke' u 5,5 sekundi i maksimalnu brzinu 250 km/h.

Vrh ponude čine snažni dizelaš M50d (400 KS i 760 Nm) i benzinac s oznakom M50i, koji ima osam cilindara i snagu 530 'konja' uz 750 Nm momenta. Zahvaljujući tomu, do 100 km/h X6 M50i ubrzava 4,3 sekunde, a krajnja brzina mu je limitiranih 250 km/h. Cijena svih modela novoga modela X6j oš se ne zna.

 
 
 
 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.