Auto
Kako će izgledati novi Peugeot 308? Druga generacija Peugeota 308 proizvodi se više od sedam godina, a proglašena je za Evropski automobil 2014. Francuski proizvođač uveliko priprema novu generaciju svog kompaktnog hatchbacka koji će naslijediti aktuelni model.
# Kolesa.ru

Druga generacija Peugeota 308 proizvodi se više od sedam godina, a proglašena je za Evropski automobil 2014. Francuski proizvođač uveliko priprema novu generaciju svog kompaktnog hatchbacka koji će naslijediti aktuelni model.

Očekuje se da će auto biti oblikovan u skladu sa najnovijim dizajnerskim jezikom koji smo videli na modelima poput novog 208 i 2008.

Uzevši to u obzir, nezavsini dizajner Nikita Čujko, koji svoje radove objavljuje na sajtu kolesa.ru, pokušao je da dočara kako će ozgledati Peugeot 308 treće generacije, piše B92.

Vrijeme će presuditi koliko je u tome uspio, s obzirom da je premijera nove 308-ice zakazana za narednu godinu.

Nova generacija modela 308 bazirana je na EMP2 mehaničkoj platformi, što će omogućiti konstruktorima da u auto ugrade benzinski motor, ali i "blagi" hibridni pogon, kao i plug-in hibridni pogonski sistem.

Dizelaši po svemu sudeći neće biti u ponudi, a u vrhu game mogla bi da se nađe visokoperformansna varijanta sa plug-in hibridnim pogonom koji bi pored 1.6-litarskog benzinca činila i dva elektromotora.

Ukupna snaga pogonskog sistema dostizala bi 300 KS, a ovaj automobil bi se na tržištu borio za kupce sa modelima kao što je Renault Megane R.S. Trophy.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.