Auto
Kakva kriza? I Bentley dobio svoj preskupi luksuzni model Britanski proizvođač je predstavio ekskluzivni kabrio koji košta deset puta više od njihovog tipičnog modela. Bacalar stoji nevjerojatnih 1,7 miliona eura

I u Bentleyu su primijetili da mnoge marke (posebice Lamborghini i Bugatti) proizvode ekskluzivne i ograničene serije modela koji su zapravo derivati već postojećih modela koji se prodaju po nekoliko puta većim cijenama od originala na kojima su zasnovani. Tako su i oni odlučili okušati sreću na tom malom ali izdašnom tržištu pa su bogataši dobili novu igračku.

Bentley Motors / 

Njihov model nastao je na osnovi Continentala GT, a nazvan je Bentley Muliner Bacalar. Od Continentala je preuzeta mehanika koja ej malo modificirana, no karoserija i unutrašnjost su nanovo dizajnirani. No ono što Bacalar čini magnetom za bogataše je njegova rijetkost. Betley će proizvesti samo 12 primjeraka svoje zvijezde, a svaki od njih će stajati čak 1,7 milijuna eura bez davanja. U Hrvatskoj bi cijena ovog automobila uz trošarinu i PDV iznosila 19 milijuna kuna. Nevjerojatan iznos za koji se može kupiti 10 'normalnih' Bentleya Continentala.

Bentley Motors / 

Osim što će biti proizvedeno samo 12 primjerka, svaki od njih će biti jedinstven. Bacalari će se tako međusobno razlikovati po vanjskim bojama i uređenju unutrašnjosti, sve po željama svojih vlasnika. Za pogon će biti zadužen W12 motor obujma šest litara sa 659 KS u kombinaciji s automatskim mjenjačem s osam brzina i dvostrukom spojkom. Performanse nisu objavljene no očekuje se da će maksimalna brzina iznositi oko 330 km/h,a ubrzanje do 100 km/h trajati manje od četiri sekunde.

Bentley Motors / 

Luksuz u unutrašnjosti teško može biti na višoj razini, a u pogledu odabira materijala Bentley se vratio čak 5000 godina u prošlost. Naime, u unutrašnjosti koriste fosilizirano drvo izvađeno iz rijeke staro 5000 godina. Za kraj, oni koji su mislili da je Bacalar ime dobio po ribi, sto bi bilo vrlo neobično, varaju se. Nazvan je po prekrasnoj laguni Bacalar u Meksiku, koja ime nije dobila po ribi već po izrazu bʼak halal što na jeziku Inka znači okružen trskom.

 

(24sata.hr)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.