Auto
Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi želi proizvoditi električna vozila Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi najavio je u utorak da će u sljedećih 10 godina uložiti 10 milijardi dolara u novo poslovanje s pametnim električnim vozilima (EV).
# Agencija

Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi najavio je u utorak da će u sljedećih 10 godina uložiti 10 milijardi dolara u novo poslovanje s pametnim električnim vozilima (EV).

Tvrtka će u početku uložiti 10 milijardi juana (1,52 milijarde dolara) u podružnicu kojoj će biti jedini vlasnik, a ciljan je iznos ukupnih ulaganja u sljedećih 10 godina 10 milijardi dolara.

Izvršni direktor Xiaomija Lei Jun bit će ujedno i izvršni direktor poslovanja s ‘pametnim’ električnim vozilima, dodala je kompanija.

Prijelaz tvrtke u sektor proizvodnje električnih vozila navezao se na slične poteze drugih tehnoloških divova, u Kini i u inozemstvu, primjećuje Reuters.

U siječnju je kineski softverski div Baidu najavio da će poslovanje električnih vozila razviti kroz partnerstvo s domaćim proizvođačem automobila Geely Automobile Holdingsom.

Kineski proizvođač pametnih telefona Huawei Technologies navodno također pregovara s državnim proizvođačem automobila Changan Automobileom i drugim kompanijama o proizvodnji električnih vozila.

Mediji su izvijestili da i američki Apple već dugo planira ulazak na tržište električnih vozila, napominje Reuters.

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.