Auto
Kinezi dolaze: BYD najavio električnu limuzinu za Europu, izgleda odlično Odavno su prošla vremena kada su kineski automobili bili samo loše i jeftine kopije. Sada su spremni i hrabro zagrabiti u premium.
# BYD

Odavno su prošla vremena kada su kineski automobili bili samo loše i jeftine kopije. Sada su spremni i hrabro zagrabiti u premium.

Najnoviji primjer predstavlja kineski BYD. Model nosi ime Han, a osim električnog pogona nameće se vrlo atraktivnim dizajnom i rafiniranim interijerom. Tehnološki napredan automobil premijeru će imati krajem idućeg mjeseca, a skoro će stići i u Europu.

BYD / 

Za razliku od ostalih modela u gami, ovaj je razvijan uzimajući u obzir želje i potrebe europskih kupaca, a i stilski im je bliži. Tehnološki najveća novost je tzv. Blade Battery tehnologija razvijana posljednjih desetak godina u okviru kompanije, a koja se tiče samog dizajna konstrukcije električnog vozila, ali funkcioniranja pogona, posebno u poglavlju sigurnosti.

Ova tehnologija omogućava stabilnu struju jakosti do 800 A, dok konfiguracija može uključivati i dva elektromotora te AWD pogon. Očekuje se doseg od 450 km, ali i sprint do 100 km/h za svega 3,9 sekundi.

BYD / 

BYD tako hrabro imenuje ovaj model najsigurnijim na tržištu, a planiraju veliki uspjeh: "Vjerujemo da Han EV donosi ono najbolje od istočnjačke pameti i zapadnjačke estetike", izjavio je potpredsjednik marke Yubo Lian.

Han dobiva i DiPilot, inteligentni sustav asistencije s mogućnosti učenja, a koji radi putem 5G tehnologije.

I sad ono najbolje. BYD Han bi u Europi mogao startati cijenom od 45.000 eura što je s obzirom na ono što nudi vrlo konkurentno.

(Index.hr)

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.