Auto
Lexus garantuje milion kilometara na novoj bateriji Poslije 15 godina rada na hibridnim vozilima i skoro 2 miliona prodatih, Lexus je na tržište dostavio svoj prvi potpuno električni model pod nazivom UX 300e.
# Inside EVs

Poslije 15 godina rada na hibridnim vozilima i skoro 2 miliona prodatih, Lexus je na tržište dostavio svoj prvi potpuno električni model pod nazivom UX 300e.

Ovo je prvi Lexusov automobil koji neće imati motor sa unutrašnjim sagorjevanjem, ali će imati Li-Ion bateriju od 54,3 kWh sa kojom se iz punjenja može preći oko 300 km.

Rad baterije nadziru senzori koji prate napon i temperaturu i sve je regulisano vazdušnim hlađenjem koje je prema mišljenju ljudi iz Lexusa dosta bezbjednije rješenje i premijerno je odrađeno za model UX 300e.

Životni vijek ove baterije značajno je produžen pošto Lexus garantuje da ćete sa njom moći da pređete 1.000.000 kilometara bez ikakvih problema, uz uslov da se vlasnik pridržava redovnim provjerama stanja uz predviđene programe.

UX 300e ima trogodišnju garanciju na vozilo i petogodišnju garanciju (ili 100.000 km) na pokriće za kvarove pogonskog sklopa, očekuje se da se u Evropi na tržištu nađe krajem 2020. godine.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.