10 C
Sarajevo
19.04.2024

Trump o čovjeku kojeg su gurnuli policajci: Možda je to pripadnik Antife, možda je sve namještaljka (VIDEO)

Na društvenim mrežama dalo se saznati da je riječ o 75-godišnjaku koji je bio dio demonstracija u New Yorku. Trump tvrdi da je starac kojeg policajci gurnu u videu, Martin Gugino, “pao jače nego što je zapravo gurnut” te da se možda radi o pripadniku Antifa pokreta koji je cijeli incident namjestio.

 
 
Gledao sam snimak, pao je teže nego što je gurnut

“Demonstrant iz Buffala kojeg je policija gurnula može biti Antifa provokator. 75-godišnji Martin Gugino gurnut je nakon što je izgledalo da prisluškuje policijsku komunikaciju te je pokušava blokirati. Gledao sam snimak, pao je teže nego što je gurnut. Ciljao je skenerom (op. a. uređaj za prisluškivanje policije) prema policajcima. Je li ovo namještaljka?”

 

 

Podsjetimo, dvojica policajaca iz Buffala u New Yorku suspendirana su nakon što se pojavio videozapis u kojem na tlo guraju 75-godišnjeg muškarca, a CNN je javio da ih je još 57 dalo otkaz nakon tog incidenta. Istraga je u toku, a guverner Andrew Cuomo incident je nazvao “potpuno neopravdanim i krajnje sramotnim”.

- OGLAS -

Jedan ga policajac gura palicom, a drugi rukom

Videozapis koji je snimio novinar lokalne radiostanice WBFO te ga objavio na svojoj web-stranici i Twitteru pokazuje kako sijedi muškarac prilazi interventnim policajcima. Jedan ga policajac gura palicom, a drugi rukom. Krv počinje curiti iz glave muškarca.

Muškarac, bijelac, nije identificiran.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA