Auto
Manhart tunirao Lamborghini Urus na 815 KS Manhart tunirao Lamborghini Urus na 815 KSPremda je već sa serijskih 650 konjskih snaga Lamborghini Urus jedan od najbržih SUV-ova svijeta, Manhart ga je dodatno začinio.
#

Stručnjaci iz tuning kuće Manhart temeljito su modificirali twin-turbo benzinca 4.0 V8, koji pokreće Lamborghini Urus. Ugradili su veće turbopunjače, novi usisni i ispušni sistem, pumpu goriva i brizgaljke. Rezultat je impresivan. Snaga je narasla sa 650 na 815 KS, a najveći okretni moment sa 850 na 980 Nm.

Karoserijski dodaci od ugljičnih vlakana, ovjes snižen za 20 milimetara i kovani 21-colni naplaci s gumama Pirelli P-Zero dodatno su poboljšali ionako suverenu stabilnost. O performansama nema službenog podatka, osim najave kako je ubrzanje do stotke skraćeno za nekoliko desetinki sekunde.

Međutim,  ako uzmemo u obzir da već u standardnoj varijanti sprinta za 3,6 sekundi pa je Lamborghini Urus treći na listi TOP 10 najbržih SUV-ova na svijetu, jasno je kako je nakon tretmana u Manhartu vjerovatno izbio na prvo mjesto.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.