12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Sin Ratka Mladića: Pobrinut ćemo se da presuda mom ocu bude drugačija

Darko Mladić, sin haškog osuđenika Ratka Mladića, izjavio je danas da je presuda kojom je Radovan Karadžić pred Haškim tribulanom osuđen na doživotnu robiju, za žaljenje i da neće doprinijeti smirivanju situacije, već sasvim suprotno.

On je za televiziju Pink rekao da se u slučaju Karadžića žalbeno vijeće vodilo istim rezonom kao i prethodno vijeće koje je donijelo provostepenu presudu, a kada mu je izrečena kazna od 40 godina zatvora.

– Ova presuda neće donijeti ono što je potrebno da se postigne ovakvim presudama, ni pravdu, a ni pomirenje, nego će nastaviti kontravereze oko rata u BiH i neće doprinijeti smirivanju situacije, možda i naprotiv – rekao je Darko Mladić.

- OGLAS -

On je rekao da je u žalbenom postupku njegovog oca nešto drugačija situacija i u samoj presudi i u samoj argumenataciji.

– Mislim da poslije ove presude Karadžiću, značaj efikasne i dobre odbrane u slučaju Ratka Maldića raste i da ćemo uložiti dodatne napore i obratiti se svima koji mogu da pomognu, da presuda u slučaju Ratka Mladića bude značajno dugačija od ove koju je Karadžić dobio kao konačnu – rekao je Mladić, prenosi Tanjug.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA