Auto
Maserati potvrdio da novi sportski automobil stiže sljedeće godine Maserati je prošle godine najavio plan koji podrazumijeva lansiranje novih i redizajniranih modela do kraja 2022. godine.
#

Među najvažnijim modelima su nove verzije automobila Levante i Quattroporte, ali i potpuno noi krosover. Italijanska kompanija je obećala i da će na tržište lanisrati model Alfieri, model koji je planu od 2014. godine.

Danas je Maserati predstavio osvježen plan. Dosta toga se promijenilo u odnosu na prošlu godinu, a najvažnije je možda to što će potpuno novi sportski automobil biti predstavljen sledeće godine.

Iako je logično da pomislimo da se radi o modelu Alfieri, kompanija nije otrkila ime tog modela. Takođe, već neko vrijeme kruže glasine da je projekat Alfieri i zvanično "mrtav".  To i nisu toliko loše vijesti, s obzirom da se u planu koji je nedavno predstavljen navodi da će novi model imati drugačiji dizajn, koji je "mnogo ljepši" nego dizajn koncepta Alfieri.

 - Maserati potvrdio da novi sportski automobil stiže sljedeće godine

  
Na "osvježenom" planu se navodi i da će 2020. godine biti predstavljene restilizovane verzije modela Levante, Ghibli i Quattroporte. Još uvijek nemamo ideju o tome šta možemo očekivati, ali vjerujemo da će promjene biti minimalne.

Godinu dana kasnije, Maserati će predstaviti i tzv. D-UV vozilo. Riječ je o krosoveru srednjih dimenzija koji će u gami kompanije biti pozicioniran ispod modela Levante. Takođe, navodi se i da će taj model imati isključivo električni pogonski sklop.

Godine 2021. možemo oečkivati kabriolet verziju tog novog sportskog automobila iz Maserati-ja. Takođe, u planu je i novi GranTurismo.

Tokom 2022. biće predstavljeni i novi GranCabrio i redizajnirani Quattroporte. Oba modela će biti dostuipna, sa električnim pogonskim sklopom.

S obzirom da govorimo o planovima kompanije Maserati, koja spada pod okrilje FCA grupacije, sasvim je normalno očekivati neka odlaganja. Ovoga puta je odloženo predstavljanje sledeće generacije modela Levante. Naime, po novim planovima, taj model će biti predstavljen 2023. godine.

Predstavnici kompanije Maserati nisu zalazili u detalje, ali su potvrdili da će svi novi modeli biti dostupni sa električnim pogonom.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.