Auto
Mercedes-Benz G500 4×4² ekstremniji nego ikad (VIDEO) Mislili ste da Mercedes-Benz G500 4×4² ne može biti ekstremniji nego što jeste? Ovaj primjerak posjeduje debeli oklop i izgleda kao pravo borbeno vozilo koje bi u ratnim zonama izgledalo kao da baš tamo pripada.
#

Njemačka tjuning kompanija po imenu Gruma je zaslužna za kreiranje ovog opakog Mercedes-Benz G500 4×4². Ovaj ekstemni SUV je modifikovan u saradnji sa kompanijom Armored Car Systems. Kao inspiracija za njegovo kreiranje poslužio je model G-Class koje su njemačke oružane snage koristile kao zaštitu od rafalne paljbe i anti-tenkovskih mina.

Ispod haube se i dalje krije četvorolitarski twin-turbo V8 agregat koji razvija 416 KS. Međutim, zbog oklopa, ovaj Mercedes-Benz G500 4×4²  je dosta teži, što svakako uitiče na njegove performanse. Ovaj Gelendevagen je opremljen i "blindiranim" točkovima.

Ovo vozilo, nazvano Enok P1, moramo priznati, izgleda zastrašujuće. Pogotovo ako u obzir uzmemo i činjenicu da je otporno na metke i eksplozije anti-tenkovskih mina.

Kada je o enterijeru riječ, ovaj Mercedes-Benz G500 4×4²  izgleda luksuzno i elegantno. Ističu se detalji od ugljenikovih vlakana i alkantare. To znači da ovaj automobil pruža izvanrednan nivo udobnosti, dok u isto vrijeme pruža ekstremni nivo zaštite.

Ostaje samo da se vidi koliko će ovo "čudovište" koštati, i u koliko primjeraka će biti konstruisano. Naravno, niko od nas ni na sekund neće pomisliti da njegova cijena neće biti astronomska.

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.