Auto
Mercedes je nedavno predstavio skulpturu Aesthetics Progressive Luxury
Mercedes-Benz uskoro predstavlja konceptni Electric Silver Arrow Mercedes je nedavno predstavio skulpturu Aesthetics Progressive Luxury, a sada doznajemo kako je dotična ustvari poslužila kao najava za skorašnju premijeru novog konceptnog modela trenutno poznatog pod internim nazivom Electric Silver Arrow
# Mercedes
Službena premijera ove nove studije čiji je osnovni zadatak dodatno promovirati liniju EQ bi se trebala održati sljedećeg mjeseca na Pebble Beach Concourse d’Eleganceu.
 
Riječ je dakle o automobilu za čiju će inspiraciju poslužiti legendarni trkaći model iz 30-ih godina prošlog stoljeća, a ako je suditi prema spomenutoj skulpturi radit će se o vozilu s jednim sjedalom, otvorenog kokpita, dugačkog prednjeg kraja, velikom vertikalnom "perajom" i sl. detaljima, piše Autonet.
 
Ono što je još važnije od dizajna je činjenica da će u ovaj model biti ugrađen električni pogonski sklop što bi trebalo rezultirati performansama sličnima onima modelu W 125 koji je 1938. razvio prosječnu brzinu od 432,7 km/h. Kako bi ostvario dotični rezultat ovaj će pogonski sklop morati biti osjetno snažniji od onog u modelu SLS AMG E-Cell čija su četiri električna motora razvijala kombiniranu snagu od 750 KS i najveći okretni moment od 1000 Nm što je bilo dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 3,9 sekundi.
 
Sama studija će biti tzv. one-off model, no njen pogonski sklop bi nam trebao ukazati na neki budući Mercedes-AMG EQ model. Podsjetimo, prvo će na tržište stići crossover EQC, a do 2022. će stići otprilike deset električnih EQ modela. S vremenom će se zasigurno otvoriti i prostor za električne sportaše.
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.