Auto
Mercedes pokazao prototip električnog EQS-a Mercedes je na društvenim mrežama podijelio fotografije susreta fascinantnog koncepta i predserijskog primjerka novog električnog modela.

Mercedes je na društvenim mrežama podijelio fotografije susreta fascinantnog koncepta i predserijskog primjerka novog električnog modela.

Susret je nazvao "čarobnim trenutkom", a on nam na istom mjestu donosi koncept Vision EQS, s kojim je priča krenula, te kamuflirani EQS, koji će uskoro u prodaju. Cilj je jasan, a to je usporediti dosljednost s konceptom, barem kad su u pitanju osnovni gabariti i osnovni stil sa zaobljenim prednjim krajem i položenim vjetrobranom.

Sudeći po fotografijama, prototip ima nešto veću visinu, vjerojatno kako bi se poboljšao komfor u kabini. Unutra pak treba očekivati stil nove S klase, s potpuno digitalnim sučeljem i nešto konvencionalnijim uređenjem u odnosu na koncept.

Ispod poklopca električni pogon s preko 400 KS u maksimumu, ali i baterijama kapaciteta minimalno 90 kWh. Doseg navodno neće prelaziti 500 km. S druge strane BMW i4 će nuditi više, čak 530 KS i doseg od 600 km.

Premijera novog EQS-a se očekuje krajem ove godine.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.