Auto
Mercedes predstavio novu komandnu tablu (VIDEO) Mercedes je predstavio MBUX Hyperscreen koju će ugrađivati u luskuznu električnu limuzinu EQS.
# Agencija

Mercedes je predstavio MBUX Hyperscreen koju će ugrađivati u luskuznu električnu limuzinu EQS.

Veliki zakrivljeni digitalni ekran proteže se gotovo cijelom širinom kokpita, od lijevog do desnog "A" stuba.

Osim impozantne veličine, karakteriše je i vještačka inteligencija (AI). Naime, sa softverom sposobnim za učenje, koncept ekrana i rada se u potpunosti prilagođava svom korisniku i daje personalizovane predloge za brojne multimedijalne opcije, opcije komfora i funkcije vozila.

U mercedesu kažu da, zahvaljujući takozvanom nultom sloju, korisnik ne mora da se kreće kroz podmenije ili da izdaje glasovne komande - najvažnije aplikacije se uvijek prikazuju u odnosu na kontekst.

Pored toga, MBUX Hyperscreen je dostupan i suvozaču, koji dobija sopstveni ekran i radni prostor direktno ispred sebe.

U Mercedesu objašnjavaju da je MBUX Hyperscreen primjer fuzije digitalnog i analognog dizajna: izgleda kao da se nekoliko ekrana stapaju jedan u drugi bez ivica, a rezultat je impresivan - analogni otvori za vazduh integrisani su u ovu veliku digitalnu površinu kako bi povezali digitalni i fizički svet.

Sadržaj i prikaz ekrana moguće je prilagoditi pomoću jednog od sedam dostupnih profila, a ukoliko suvozačko sjedište nije zauzeto, desni dio displeja postaje digitalni ukrasni dio - u ovom slučaju se prikazuju animirane zvjezdice.

Za posebno sjajnu sliku, na centralnom i putničkom displeju koristi se OLED tehnologija. Aktivni OLED pikseli zrače visokim sjajem boja, što rezultira visokim vrijednostima kontrasta, bez obzira na ugao gledanja i uslove osvjetljenja, kažu u Mercedesu.

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.