-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

OSBiH: Obilježja na vojnim lokacijama trebaju biti u skladu s Pravilom službe

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (ZŠ OS BiH) izdao je naređenje za poduzimanje mjera i radnji da obilježja na svim vojnim lokacijama uspostavljenim Odlukom Predsjedništva BiH budu u skladu sa Pravilom službe OS BiH.

U saopćenju Ministarstva odbrane BiH se navodi da je kontrolom unutar sistema odbrane identifikovano više lokacija Oružanih snaga BiH koje nisu obilježene u skladu sa tačkama 74 i 75 Pravila službe Oružanih snaga BiH.

S tim u vezi, načelnik Zajedničkog štaba OS BiH izdao je naređenje da se što hitnije poduzmu mjere i radnje da obilježja na svim vojnim lokacijama, uspostavljenim Odlukom Predsjedništva BiH, budu kako je to propisano u tačkama 74 i 75 Pravila službe Oružanih Snaga BiH.

- OGLAS -

U narednom periodu Zajednički štab OS BiH će nastaviti vršiti redovne i vanredne kontrole lokacija Oružanih snaga BiH te poduzeti mjere i radnje da se sve identifikovane nepravilnosti otklone i uspostave u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima – saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA