Auto
Na tržištu se pojavio blindirani A8 od 750.000 dolara Audi je lansirao najnoviju verziju svog blindiranog A8 L Security modela u Rusiji, no ovog puta bez zvaničnih objava.
# Agencija

Audi je lansirao najnoviju verziju svog blindiranog A8 L Security modela u Rusiji, no ovog puta bez zvaničnih objava.

Zapravo, slavni njemački brend nije predstavio ni zvaničnu objavu na svom sajtu. Novi Audi A8 L Security ima zaštićenu putničku ćeliju koja odgovara VR9 standardima, zajedno sa svim staklenim površinama koje su dobile zaštitu klase 10. Blindirana zaštita dodata ovoj limuzini može svoje putnike zaštititi od snajpera, rafalne paljbe i ručnih granata. Pored sve zaštitne oplate, A8 L Security takođe posjeduje veoma interesantan harver koji uključuje sistem interkoma koji se nalazi u blindiranoj kutiji koja je ugrađena u gepek, sekundarni akumulator i jedinicu za gašenje požara sa donje strane, kućišta točkova, kao i specijalni rezervoar za gorivo.

Dodatne bezbjednosne opcije novog modela uključuju gume koje ostaju funkcionalne čak i kada su pretrpjele štetu, uz specijalni pirotehnički sistem koji skida vrata sa šarki ako su kojim slučajem zaglavljena. Sistem svježeg vazduha ove limuzine automatski se aktivira kada se osjete hemijska oružja.

Zahvaljujući svim ovim dodacima, A8 L Security težak je nevjerovatnih 4.200 kilograma. Kako bi se prkosilo njegovoj kilaži, Audi je dodao 4.0 litarski twin-turbo V8 motor ispod haube, koji proizvodi 563 konjske snage. Sudeći prema brendu, novitet od nula do sto kilometara na sat ubrzava za samo 6.3 sekunde. Maksimalna brzina je smanjena na 210 kilometara na sat.

Cijena ovog vrhunskog noviteta, u njegovoj da tako kažemo standardnoj ponudi, iznosi 750.000 dolara.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.