Auto
Nijemci ispituju Mitsubishi - novi skandal na pomolu? Japanski proizbođač automobila, Mitsubishi, nalazi se pod istragom njemačkih nadležnih organa zbog mogućeg korišćenja ilegalnih uređaja na svojim dizel modelima.
#

Istraga je fokusirana na Euro 5 i Euro 6 Mitshubishijeve modele koji su proizvedeni poslije 2014. godine, a prevashodno se misli na dizel 1.6 i 2.2-litarske motore sa četiri cilindra, čak su vlasti naložile vlasnicima ovih modela da kontaktiraju policiju, prenosi B92.

Kako je rečeno iz tužilaštva grada Frankfurta, racije će biti obavljene u oko 10 njemačkih gradova među kojima je i Frankfurt, kao i Hanover, Hambrug i Regensburg.

 Pod lupom nadležnih organa nalaze se i neki ljudi zaposleni u Mitsubishiju koji se terete za prevaru na internacionalnom nivou.

"Postoje sumnje da ovi motori sadrže takozvani uređaj za isključivanje", rečeno je u saopštenju njemačkog tužioca.

Ovi uređaji koriste se kako bi se varalo na testovima emisije gasove, pošto lažno pokaže do 40 puta manju emisiju štetnih gasova od realne.

Mitsubishi je dio saveza sa Renaultom i Nissanom još od 2016. godine i spadaju među najveće u svijetu proizvođače automobila.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.