Auto
Njemačka: Audi kažnjen sa 800 miliona eura Audi je prihvatio novčanu kaznu i neće se žaliti na nju, saopšteno je iz kompanije
# Anadolu Agency (AA)

Proizvođač automobila Audi, koji je dio grupacije Volkswagen, kažnjen je sa 800 miliona eura od strane njemačkog tužilaštva zbog kršenja pravila vezanih za dizel motore V-6 i V-8, koji nisu u skladu sa standardima protiv zagađenja, kako prenosi Anadolu Agency (AA).

Audi je prihvatio novčanu kaznu i neće se žaliti na nju, saopšteno je iz kompanije. Na taj način proizvođač je priznao odgovornost zbog odstupanja od pravila propisanih od strane regulatora u Njemačkoj.

“Uzimajući u obzir posebne stavke, Audi grupa će značajno smanjiti glavne ključne finansijske indikatore prognoze za fiskalnu 2018. godinu“, kazali su iz Audija, prenose evropski mediji.

Osim Audija, gubitke u godišnjoj zaradi, zbog kazne, najavila je i grupacija Volkswagen.

Ranije ovog mjeseca VW je raskinuo ugovor sa Rupertom Stadlerom, izvršnim direktorom Audija, koji je u pritvoru i pod istragom zbog sumnje da je učestvovao varanju na testovima emisije izduvnih gasova. Za privremenog izvršnog direktora imenovan je direktor prodaje Bram Schot.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.