10 C
Sarajevo
23.04.2024

Odbila je da skine muža sa aparata: 3 godine kasnije se probudio i rekao jednu riječ

Riječ koju nikada neće zaboraviti.

Međutim, tek što se otpočeli ljubavnu idilu, nakon samo sedam mjeseci dođe do tragedije. Ljubav vašeg života je odjednom na aparatima, a doktori vam govore da ne polažu mnogo nade u njegov oporavak.

Teško je zamisliti ovaj tužan scenario, pogotovo da zamislimo da se desi nama, ali za Danijel Dejvis ovo je bila tragična realnost. Ona je u julu 2011. godine dobila poziv iz bolnice da je njen muž, Met, doživio tešku saobraćajnu nesreću, dok je vozio motor.

- OGLAS -

Danijel ga je, uprkos tome što su joj doktori rekli da nema nade da će se njen muž probuditi, odbijala da ga skine sa aparata koji su ga održavali u medicinski izazvanoj komi. Nakon tri godine i bezbroj molitvi izgovorenih od strane njegove žene, Met se probudio i rekao jednu reč koju Danijel nikada neće zaboraviti:

Pokušavam.

Met se motorom uključivao na autoput kada je, velikom brzinom, naletio na nepropisno parkirano vozilo i udario u njega. Ne samo što je zadobio višestruke prelome, već je zadobio i teške povrede glave. Ležao je u bolnici potpuno onesposobljen i u nesvijesti, ali Danijel je uvijek bila pored njega.

Kada su joj doktori rekli da više ništa ne može da se uradi za njenog muža, Danijel se suočila sa teškom odlukom: da li da ga isključi sa aparata ili da nastavi da se bori.

Kasnije je rekla da je odluka zapravo bila veoma jednostavna:

– Znala sam da će nam Bog pomoći da zajedno prođemo kroz ovo. Vjerovala sam da za Boga ovo nije bila krupna stvar.

Kasnije su Meta premjestili u kuću Danijeline majke, gde su se organizovale u smjenama, zarad cjelodnevne brige o njemu.

 

  

Met se uspješno oporavlja, što su doktori mislili da je nemoguće, ne samo što se uspješno oporavlja, već što se uopšte i probudio iz kome.

Zahvaljujući nepresušnoj vjeri njegove žene, ovaj par sada ima drugu šansu za srećan, zajednički život.

 

  
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA