Auto
Novi Citroen C4 će biti crossover, predstavljanje u junu Odluka da se napusti tradicionalna forma hatchbacka iz C segmenta i pređe na nešto "hrabrije" je Citroenov način da se izbori na visoko konkurentnom tržištu. Prethodni C4 je bio konzervativni hatchback čija je prodaja okončana 2017. godine.
# Agencija

Kompanija Citroen priprema novi model C4 koji će napustiti svoju formu i postati crossover te kao takav pokušati biti alternativa Volkswagenovom Golfu i Fordovom Focusu. Iako će biti radikalno drugačiji od najbližih rivala, novi model će nastaviti nositi svoju oznaku C4.

Odluka da se napusti tradicionalna forma hatchbacka iz C segmenta i pređe na nešto "hrabrije" je Citroenov način da se izbori na visoko konkurentnom tržištu. Prethodni C4 je bio konzervativni hatchback čija je prodaja okončana 2017. godine.

"Slažem se da je C segment prilično tradicionalan sektor i vjerovatno je pravo mjesto za promjene. Ideja je da nađemo pravi balans između pristupačnosti, svestranosti, udobnosti, boljeg pristupa i bolje preglednosti, a vjerovatno je potrebno i više stila", izjavio je novi direktor Citroena Vinsent Kobi za magazin Auto Express.

Potpuno novi C4 će biit predstavljen u junu te će ujedno poslužiti za uvođenje novog dizajnerskog jezika francuske kompanije.

"Kupci žele novi dizajn, a ovo je sjajna prilika da pokažemo našu kreativnost. Imamo bogatu istoriju u ovom segmentu i znamo šta moramo učiniti, a šta izbjegavati. Automobil koji smo dizajnirali ima najbolje iz različitih svjetova. Imat će jak karakter i novi svjetlosni potpis preuzet od koncepta 19_19", kazao je Citroenov direktor za proizvode i strategiju Lorens Hansen.

Novi C4 će iskoristiti popularnost crossovera, ali će ući i u segment električnih automobila. Biće baziran na CMP platformi PSA Grupacije koja će omogućiti Citroenu da ponudi crossover s benzinskim i dizelskim motorima, ali i s električnim pogonom.

(N.N.)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.