Auto
Novi FIAT Panda stiže za dvije godine, a imaće i električnu verziju Nova, četvrta generacija FIAT-ovog malog gradskog automobila debitovaće 2021. godine.
#

FIAT je već najavio novu električnu verziju modela 500 za 2020. godinu, a sada stižu informacije da italijanski proizvođač planira elektrifikaciju i svog drugog malog automobila - Pande.

Predviđeno je da Panda četvrte generacije počne da se proizvodi 2021, a njena varijanta sa elektromotorom stići će dvije godine kasnije – 2023. 

Kao osnova za Pandu na struju poslužiće električni koncept Centoventi koji je FIAT predstavio na ovogodišnjem ženevskom auto-salonu, u martu.

Ovaj koncept inače ima modularni sistem pogonskih baterija čime se korisnicima i nakon kupovine vozila omogućava nadogradnja baterijskih ćelija radi povećanja autonomije u vožnji.

Naime, zahvaljujući modularnom baterijskom sklopu, vozači će moći da povećaju autonomiju sa minimalnih 100 km na čak 500 km tako što će jednostavno kupiti ili iznajmiti dodatne baterije i dodati ih postojećim.

Iz FIAT-a najavljuju da će nova Panda i izgledom donekle ličiti na koncept Centoventi, što znači da će imati znatno moderniji dizajn od aktuelne, treće generacije koja je debitovala još 2011, ali se i dalje odlično prodaje.

Samo u prvih šest mjeseci 2019. godine FIAT je isporučio 105.534 primjerka ovog modela, što je za 15% više u odnosu na isti period 2018.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.