Auto
Novi izgled Mazde6 za dvije godine Nasljednik aktuelne "šestice" očekuje se za dvije godine i trebalo bi da donese brojne novine u odnosu na aktuelni model.
# Agencija

Nasljednik aktuelne "šestice" očekuje se za dvije godine i trebalo bi da donese brojne novine u odnosu na aktuelni model.

Svjetski automobilski sajtovi ovih dana bruje o tome da će nasljednik Mazde6 dobiti zadnji pogon i redni 6-cilindarski motor, što bi pomoglo da se ovaj model uzdigne do nivoa premijum limuzine.

Sa druge strane, Mazda je najavila inovacije na polju svog uspešnog Kodo dizajna, koji od 2011. krasi sve nove automobile ovog brenda.

Specijalista za predviđanje izgleda budućih modela automobila, Rus Nikita Čujko, pokušao je da na sajtu Kolesa.ru dočara dizajn spoljašnjosti nove Mazde6 koja će se pojaviti 2022. godine.

Kao polazište za spekulativne rendere automobila poslužio mu je aktuelni model, pa je prednji dio prepoznatljiv zahvaljujući karakterističnom obliku Mazdine maske hladnjaka, dok zadnji dio sa specifičnim stop svjetlima asocira na zadnje svjetlosne grupe roudstera MX-5 i električnog krosovera MX-30.

(N.N.)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.