Auto
Oklopljeni Range Rover u XXL izdanju je po mjeri predsjednika Predsjednici su podlegli SUV maniji, a jedan takav primjer dolazi iz Njemačke.
#

 

Klassen je specijalist kojeg najčešće povezujemo s njemačkim premium brendovima čije automobile modificira po najvišim standardima luksuza, kvalitete i tehnologije. A s time dobro dođe i oklop pa njemu njemački specijalist pridaje posebnu pažnju. 

U SUV ponudi nudi Range Rover Autobiography. Ovaj je terenac sam po sebi XL predstavnik, veličinom i luksuzom, a Klassen ide korak dalje i nudi ga u XXL izdanju. Vozilo je produljeno 1016 mm, pa sada u duljinu mjeri čak 6214 mm, dok je razmak između osovina nevjerojatnih 4316 mm. 

Ono što ovo vozilo čini posebnim je, osim luksuza, činjenica da je kabina u potpunosti oklopljena. Cijelo vozilo ima oklop klase VR8, a to znači da ga s 10 m razdaljine ne probija kalibar 7,62 mm. A to vrijedi i za gume, koje propucane mogu voziti još 80 km brzinom od 80 km/h.

Cijena je popularna i kreće se na razini od 750.000 eura. Ipak, sve na kraju ovisi o afinitetima korisnika. Jedan od njih je Paul Biya, kamerunski predsjednik, koji ga je nabavio još 2018. godine.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.