Auto
Ovaj SUV dolazi iz Vijetnama, ima američko srce i košta kao najskuplji Mercedesi Za VinFast ste do sada mogli čuti, posebno nakon što je automobilsku marku potpomogao dizajn i tehnologija sa zapada. Predvidjeli su dva modela u asortimanu, od kojih je jedan SUV.
# VinFast

Nedavno pokrenuti vijetnamski brend ponudio je ekskluzivan model.

Za VinFast ste do sada mogli čuti, posebno nakon što je automobilsku marku potpomogao dizajn i tehnologija sa zapada. Predvidjeli su dva modela u asortimanu, od kojih je jedan SUV. Upravo njega su odlučili ponuditi u ekskluzivnom izdanju.

VinFast / 

Zove se President i mogao bi doista biti izbor nekog predsjednika. U svakom slučaju, radi se o ekskluzivnoj seriji od 500 primjeraka namijenjenoj domaćem tržištu. Pazite sad ovo, cijena je nevjerojatnih 164.000 USD, što je iznos koji si baš ne može svatko priuštiti.

Dojam je da VinFast ovim modelom želi pokazati što može, a manje da očekuju brzu rasprodaju cijele serije. Sigurno je tek kako će vlasnik kompanije i najbogatiji Vijetnamac, Pham Nhat Vuong, jedan primjerak zadržati za sebe.

VinFast / 

President se zasniva na modelu Lux SA2.0, a koji koristi platformu prethodne generacije BMW-ovog X5. Ali umjesto 2.0 turbobenzinca, predsjedničko izdanje pokreće GM-ov 6.2 V8 s 425 KS i 624 Nm. Usuglašen s osam-stupanjskom automatikom ima 100 km/h za 6,8 sekundi uz oko 300 km/h maksimalca.

Video: 

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.