Auto
Peugeot navodno odustaje od oznake "GTi" Francuska marka mogla bi uskoro da se odrekne čuvene oznake “GTi” javljaju lokalni mediji
#

GTi ima poprilično dugu istoriju kod Peugeota i postao je dio identiteta ovog brenda. Pojavio se sada već daleke 1984. godine kod modela 205 GTi i obilježio čitavu jednu deceniju automobilske industrije.

Zašto onda promjena? Pa, Peugeot kao i većina drugih evropskih proizvođača hita ka elektrifikaciji. Kako novo doba donosi nove izazove očito da neko smatra da je vrijeme i za novu oznaku za performantne modele francuskog “lava”.

Predložena nova oznaka je “PSE” odnosno Peugeot Sport Engineered. Da Peugeot ide u pravu hibridnih performantnih modela jasno je već neko vreme, jer čelnici ove marke dugo govore o potencijalu “hot” varijanti za električne automobile, a na Salonu automobila u Ženevi ove godine videli smo i konceptualni hibrid 508 Sport Engineered.

Navodi se da je GTi sufiks koji je isuviše vezan za istoriju SUS agregata, te da je Peugeot potrebno nešto novo što zvuči više “ekološki”. Čudna su vremena stigla

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.