-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Udala se Alisa Mutap, a iz grupe “Pravda za Dženana” napisali tekst od kojeg duša boli…

Dženan Memić je sarajevski dječak koji je ubijen 8. februara 2016. godine na Ilidži. I dan danas, njegova smrt ostaje nerazjašnjena. Sud, policija i istražni organi ništa konkretno nisu uradili u ovom slučaju kako bi porodici ubijenog Dženana makar djelomično olakšali, ako im se uopšte može olakšati. 

Pitanje i dalje ostaje, Ko je ubio Dženana Memića? 

Momka koji je bio student Pravnog fakulteta u Sarajevu, a imao je samo 22 godine, baš kao i ja koji sada još jednom pokušavam dočarati i napisati makar dio onoga što je Dženan bio.

- OGLAS -
Arhiva / 

Volio je  život, kao i svaka mlada osoba, radio sa svojim ocem privatno, bavio se uslugama prevoza kamionom, bio je ambiciozan te nije želio sjediti kući i gledati kako život prolazi. Čak je imao i preduzetničkog duha, inovativnosti i kreativnosti pa je pokrenuo svoj rasadnik nešto ranije prije nego što će biti ubijen. 

Kako da se sutra mlada osoba u ovoj državi može osjećati sigurno ili ne daj Bože, poželi uraditi nešto kako bi sebi i svojima osigurala bolju budućnost, a završi na ovaj način, – bude ubijen? 

Nezamislivo je kako u ovoj državi možete ubiti čovjeka, a da pritom ne odgovarate. Nezamislivo je barem nama mladima, koji znamo i vidimo na internetu kako se ove stvari riješavaju u evropskim i civilizovanim zemljama. 

Kako da sutra vjerujemo da nekog drugog, neki drugi, zbog djevojke ili nečeg trećeg, neće sačekati iza nekog drveta i ubiti. Na šta smo sve spremni i kada će nas država zaštiti, ili makar riješiti prethodne slučajeve ubistava pa da ovi koji su spremni ih uraditi, možda se i zamisle? 

Sve se ovo već zna i ništa nije novo, a u nastavku pročitajte i ono zbog čega ste otvorili članak, tekst iz grupe “Pravda za Dženana” na koji sigurno nećete ostati ravnodušni. 

“Od jutros pristižu poruke, slike, kad šta će ti biti…

Alisa Mutap, saučesnik ubistva Dženana Memića.

Baš voli mjesec februar, ni godina dana od ubistva Dženana nije prošla, našla je novu žrtvu. Jučer se i udala. Nadam se da se sjetila Dženana, nadam se da se sjetila 08.februara 2016.g, kada su je tukli u Velikoj Aleji, nadam se da se sjetila kako je pustila da Dženan umire pred njenim očima, kako ništa nije uradila da mu pomogne. Nadam se da joj je svaki dan na pameti da je baš ona ta koja je odvela Dženana u smrt.

Lijepo je nastavila svoj život a zbog nje je Dženanov život prekinut. Zbog nje su prekinuti svi njegovi snovi.

Zar zaista misliš da ikada možeš biti sretna, svjesna da si prisustvovala ubistvu, da si stala na stranu ubica? Zar zaista i na trenutak možeš pomisliti da nećeš odgovarati za to?

Kakav nedostatak u glavi moraš imati, da nakon svega oženiš ovo zlo. Moraš biti isti ili čak i gori, mada mislim da gore ne može.

Ali, što bi rekla Esma Mutap: “samo veselo”…

Amnezija&Fake…”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA