Auto
Porsche transformirao električni Volkswagen u moderni Renndienst kombi (FOTO) Pouzdani kombiji sa zračnim hlađenjem su služili ne samo kao mobilne servisne stanice, već i kao improvizirani hoteli.

Renndienst kombi vozila, koja su bila dio Porscheovih trkačkih timova u prošlosti, dobijaju modernu reinkarnaciju baziranu na potpuno električnom Volkswagenu ID. Buzz.

Naime, u okviru proslave 75. godišnjice Porschea, Porsche Holland je kreirao osam primjeraka novog Renndiensta koji će biti izloženi u nizozemskim Porsche centrima. 

Očekivano, specijalne ID. Buzz jedinice su ofarbane u prepoznatljivu Burgundy Red boju, sa kontrastnom bijelom Porsche i Renndienst grafikom na vratima i zadnjim bočnim staklima, kao i njihovi prethodnici u vidu Volkswagena T1 i T2.

Svih osam vozila je bazirano na Volkswagenu ID. Buzz 1st Max koji pokreće elektromotor sa 150 kW/204 KS, uz baterije od 77 kWh. Nakon što neko vrijeme provede u salonima Porsche centara, ID. Buzz Renndienst će se koristiti kao šatl autobus i prisustvovat će događajima u promotivne svrhe.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.