2 C
Sarajevo
26.04.2024

Historijska utakmica iz Hercegovine na FACE TV-u: Oni su iz malog mjesta, ali imaju veliko srce!

FK Klis iz Buturović Polja i Sloga iz Gornje Crnjelovo stvaraju pozitivnu sportsku priču kakva još nije viđena u Bosni i Hercegovini . Obje ekipe su na pragu plasmana u polufinale Kupa BiH.

Klis će u srijedu od 15 sati u Konjicu dočekati Slogu Gornje Crnjelovo, a prvi meč završen je 1:1.

FK Sloga se takmiči u prvoj ligi RS-a dok je Klis dio Druge lige FBiH – Jug.

- OGLAS -

Direktan prijenos ove utakmice imat ćete priliku gledati na FACE TV-u. 

Igrači Klisa s posla uglavnom žure na treninge, a prema popisu iz 2013. godine u mjestu odakle oni dolaze živi svega 354 stanovnika. Klis trenutno igra u Drugoj ligi Jug te zauzima drugu poziciju s dva boda manje u odnosu na vodeće Posušje. Zanimljivo da će Klis revanš-susret četvrtfinala Kupa BiH protiv Sloge igrati u Konjicu, iako ima pravo nastupa na svom stadionu u Buturović Polju.

FK Sloga se za pet godina plasirala iz šeste u prvu ligu RS-a, a klub je osnovan 1961. godine, prije rata bio je stabilan član Semberske lige, da bi s radom prestao 1992. godine. Po okončanju ratnih dešavanja, stekli su se uslovi za obnovu kluba, a 1999. godine Sloga je uključena u takmičenja pod okriljem Fudbalskog saveza RS.

Konjic, Jablanica, Mostar, Stolac, Grude, Čapljina, Posušje, Ostrožac… Svaki grad, mjesna zajednica, selo, dali su podršku fudbalskim herojima iz Buturović Polja.

Prvi meč u Velikoj Obarskoj se igrao pred punim tribinama i igrači Sloge su mogli uživati u sjanoj podršci. Od početnog zvižduka, pa sve do kraja utakmice, momci koji dolaze iz Gornjeg Crnjelova su imali fanatičnu podršku svojih navijača i ulaskom u ovaj krug takmičenja su postali heroji svog malog mjesta s velikim srcem. 

Stadion u Konjicu prima 5.000 gledaoca, a za ovu historijsku utakmicu vlada veliki interes i već je prodano i rezervisano nekoliko stotina karata.

Dakle, srijeda 15:00, Hercegovina, hiljade navijača i FACE na nogama – svjedočimo historijskom uspjehu Klisa iz Buturović Polja i Sloge iz Gornje Crnjelovo. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA