Auto
Predstavljen je Gordon Murray Automotive T.50 sa 663 KS Iako je premijera kasnila, novi Gordon Murray Automotive T.50 oduševljava izgledom i šturim tehničkim podacima, a mogao bi postati i buduća legenda.
# vidiauto.com

Iako je premijera kasnila, novi Gordon Murray Automotive T.50 oduševljava izgledom i šturim tehničkim podacima, a mogao bi postati i buduća legenda.

Svi ste vjerojatno čuli za McLaren F1, supersportski automobil s kraja prošlog stoljeća koji je ušao u legendu. E pa za taj model je bio zaslužan Gordon Murray, a sada je napravio i najavio još jedan automobil koji bi lako mogao postati nova legenda.

vidiauto.com / 

Kao i kod McLarena F1, i u novom modelu u kabinu stanu vozač i dva putnika, s time da je vozač smješten u sredinu i pomaknut prema naprijed, a ispred njega su postavljena dva zaslona na kojem se prikazuju sve funkcije automobila, a nude i podršku za Android Auto i Apple CarPlay. Tu je i premium audio sustav s deset zvučnika ukupne snage 700 W i prtljažnik od 288 litara, taman za vikend izlet.

vidiauto.com / 

No ono što je puno važnije kod ovakvog automobila je motor, za koji je zadužen Cosworth, a riječ je o 3,9-litrenom V12 atmosferskom motoru koji raspolaže sa 663 KS i 467 Nm okretnog momenta, a zanimljiv je i podatak kako se motor vrti sve do 12.100 okretaja u minuti. Mjenjač je ručni sa 6 brzina, a pogon je na stražnje kotače.

vidiauto.com / 

Zahvaljujući velikoj upotrebi ugljičnih vlakana, Gordon Murray Automotive T.50 je težak svega 986 kg, pa se očekuju iznimne performanse, no one u ovom trenutku nisu poznate. No zato se zna kako se auto vozi na kotačima od 19 i 20 inča s gumama dimenzija 235/35 R19 sprijeda i 295/30 R20 straga, a za sigurno zaustavljanje brinu se Brembo kočnice.

vidiauto.com / 

Iako je početak proizvodnje najavljen za siječanj 2022. godine, zna se kako će biti napravljeno svega 100 primjeraka, a početna cijena će mu biti, preračunato u kune, 19,5 milijuna kuna! Da, nismo pogriješili kod pisanja cijene. No kako je riječ o iznimnom automobilu, kolekcionari vjerojatno već ispisuju čekove.

 

vidiauto.com / 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.