Auto
Predstavljena nova marka automobila, dolazi iz Koreje Nakon Genesisa korejski gigant je odlučio predstaviti još jednu marku automobila.
# Hyundai

Nakon Genesisa korejski gigant je odlučio predstaviti još jednu marku automobila.

Baš kao što se očekivalo, nosit će ime Ioniq i bit će vezana uz električne modele. U naredne četiri godine Hyundai planira lansirati tri potpuno nova modela, ali tu sasvim sigurno neće stati. Računajući to, ali i činjenicu kako popularnost električnih vozila rapidno raste, realno je očekivati kako će u startu Ioniq biti tzv. podmarka u standardnoj gami, ali će se s vremenom sve jasnije distancirati. Uostalom, nešto slično događalo se i s Genesisom, koji je također krenuo kao jedan model. Podsjetimo, Ioniq se u Hyundaijevoj gami nalazi od 2016. godine, a nudi se u tri izvedbe pogona.

Hyundai / 

Hyundai je otkrio i kako će svi njegovi električni automobili nastaviti kombinirati prepoznatljive karakteristike ranije predstavljenih koncepata. Tako uz mogućnosti izuzetno brzog punjenja baterija naglašava prostranost te "inovacije koje kombiniraju dizajn, tehnologije i usluge integrirane za jedinstveni doživljaj vožnje“. U svakom slučaju, svi će modeli koristiti E-GMP platformu (Electric Global Modular Platform).

A tri modela koja dolaze su Ioniq 5, 6 i 7. Parni brojevi vezani su za limuzine, a neparni uz SUV modele. Prvi koji dolazi je crossover Ioniq 5 koji se bazira na retro modelu Hyundai 45 EV predstavljenom prošle godine u Frankfurtu. 2022. godine dolazi Ioniq 6 temeljen na konceptu Prophecy, a onda 2024. na scenu dolazi i veliki SUV model Ioniq 7.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.