Auto
Procurile slike Seata El-Born El-Born bi trebalo da dobije pozadi smješten elektromotor sa 125 kW/170KS, zadnji pogon i autonomiju od 320 do 550 km
# automobili.ba

Seat je u četvrtak i zvanično potvrdio da će sljedeće nedelje na sajmu automobila u Ženevi predstaviti i koncept električnog automobila, a nedugo nakon toga su se i javnosti pojavile i njegove prve fotografije.

Takođe su se pokazale tačnim i pretpostavke da će ovaj električni automobil nositi ime El-Born (po El Born okrugu u Barseloni). Ovde i podsećanje da je Seat još 2017. godine zaštitio ovo ime kao i nazive Born-E i E-Born.

Seat El-Born concept je napravljen na Volkswagenovoj MEB platformi za električna vozila, a koju će koristiti više EV modela iz ponude njemačke grupacije. Drugim riječima, El-Born je bliski rođak Volkswagenovog električnog ID hatchbacka čiju serijsku verziju inače očekujemo prije kraja ove godine.

El-Born concept takođe odlikuje prostrani i moderni enterijer, sa digitalnom instrument tablom, centralno smještenim ekranom infotainment sistema i volan sa zaravnjenim donjim dijelom.

Kao i Volkswagen ID, i Seat El-Born bi trebalo da dobije pozadi smješten elektromotor sa 125 kW/170KS, zadnji pogon i autonomiju od 320 do 550 km (u zavisnosti od paketa baterija), prenose automobili.ba.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.