Auto
Prvi električni Rolls Royce je pred vratima! (VIDEO) Novi model nosi ime Spectre EV, a na tržište će stići do kraja 2023. godine
#

Ono o čemu se šuška već mjesecima, pa i godinama, konačno je dobilo službenu potvrdu. 

Rolls Royce je odlučio zaustaviti glasine i objaviti svijetu kako je doista u pripremi prvi električni model tvrtke. Historijski je to iskorak za tvrtku koja je električni novitet najavljivala već ranije kroz koncepte 102EX i 103EX.

Novi model nosi ime Spectre EV, a na tržište će stići do kraja 2023. godine. 

Zanimljivo je kako suprotno najavama Rolls Royce ne koristi BMW-ovu osnovu, već će koristiti svoju aluminijsku platformu predstavljenu 2017. godine s Phantomom, a koju koriste Cullinan i Ghost. 

Veliko iznenađenje je i da Rolls Royce nije samo najavio novi model, već je prikazao kamuflirani prototip. Oblikom i samim proporcijama uveliko podsjeća na Wraith, a očekuje se da će imati dvoje vrata, nisku krovnu liniju i dugi prednji poklopac. Nameće se misao kako će najstariji model u postavi, Wraith, dobiti upravo ovakvu zamjenu. Isto vrijedi i za kabriolet, model Dawn.

Prije proizvodnje prototip će napraviti barem 2.5 miliona kilometara u svim mogućim uvjetima, a time će simulirati čak 400 godina eksploatacije. U svakom slučaju, ovaj je novitet predstavljen kao "prvi i najfiniji superluksuzni proizvod svoje vrste".

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.