2 C
Sarajevo
26.04.2024

“Bihaćka zimska priča” u skladu s epidemiološkim mjerama

 Trenutna situacija zbog pandemije koronavirusa uslovila je izostanak tradicionalne organizacije zajedničkog dočeka Nove godine na Gradskom trgu, kao i brojnih koncerata i zabavnih sadržaja u okviru “Zimskog parka”.

– Imat ćemo 11 obrtničkih kućica, gdje će naši sugrađani moći kupiti novogodišnje suvenire i ostale stvari iz njihove ponude. Također, zbog poštivanja zdravstveno – epidemioloških mjera smanjili smo i broj ugostiteljskih kućica, tako da bismo ovogodišnjih šest mogli rasporediti na odgovarajući način. U potpunosti ćemo poštovati donesene mjere i preporuke – rekao je Edin Moranjkić iz Gradske uprave Bihać.

Ovogodišnja ponuda zabavnih sadržaja svedena je na klizalište u središtu grada.

- OGLAS -

– Klizalište je postavljeno na Gradskom trgu i vjerujem da će naši sugrađani već od vikenda uživati na ledu. Omogućit ćemo 120 kvadratnih metara prostora za klizanje, tako da će do 30 djevojčica i dječaka u svakom momentu moći klizati. Cijene usluga su nepromijenjene, gotovo simbolične i nadamo se da ćemo barem na ovaj način zadržati malo prazničnog duha i ambijenta – kazao je direktor Javne ustanove za sport, odmor i rekreaciju u Bihaću Ermin Lipović.

Ugostitelji i hotelijeri na području Unsko-sanskog kantona još uvijek u neizvjesnosti očekuju konkretne smjernice kriznih štabova, kada je u pitanju rad u prazničnim danima i naročito novogodišnjoj noći.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA