Auto
Razvoj Ferarijevog bolida ne ide kako treba Kako prenosi Sport Klub, razni mediji iz Italije i Nemačke pišu da je ekipa Ferarija očekivala da će više uraditi u razvoju bolida za narednu sezonu u ovom periodu godine.
#

Izveštaji kažu da je period između dvije sezone Formule 1 veoma izazovan za Ferari jer razvoj bolida izgelda ne ide kako treba. U timu su se nadali da će imati bolji napredak u ovom periodu godine, a posebni problemi postoje u razvoju aerodinamike. Nedostaci međutim još uvijek nisu uočeni i na tome inženjeri tek rade.

Ferari baš i nema mnogo vremena da ispravlja nedostatke jer je predstavljanje bolida 11. feburara, a samo nedjelju dana kasnije će Sebastijan Fetel i Šarl Lekler testirati novi automobil na stazi u Barseloni.

Sa druge strane izvori bliski vrhu Mercedesa kažu da razvoj bolida tog tima ide i bolje nego što se očekivalo. Ferariju bi zato početak sezone mogao da bude veoma težak, a italijanski tim sigurno ne bi želio da ponovi prošlogodišnji start kada je Mercedes na prvi nekoliko trka ostvario duplu pobjedu. Lekler i Fetel su se probudili tek u drugom dijelu sezone kada je bilo kasno da se bilo ko od njih dvojice vrati u borbu za visok plasman.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.