Auto
Sainz u nevjerovatnim uvjetima najbrži na prvom treningu! Vozače je na početku treninga dočekala mokra staza i kiša koja je stalno padala, ali unatoč tome, većina je pokušala odvoziti pokoji krug u pripremi za ostatak trkaćeg vikenda.
#

Carlos Sainz postavio je najbolje vrijeme na kišnom prvom slobodnom treningu koji je prekinut crvenom zastavom, a drugo i treće mjesto odvozili su vozači McLarena Oscar Piastri i Lando Norris.

Vozače je na početku treninga dočekala mokra staza i kiša koja je stalno padala, ali unatoč tome, većina je pokušala odvoziti pokoji krug u pripremi za ostatak trkaćeg vikenda.

Albon je jedini izašao na intermediate gumama za manje vode na stazi i postavio najbolje vrijeme 2:08.394, a Leclerc ga je skinuo na punim kišnim gumama za 0.246 sekundi i to tek nakon dvadesetak minuta.

McLarenovi vozači zatim su dramatično popravili najbolja vremena i to za oko četiri sekunde, koristeći intermediate gume, dok je nešto kasnije Sainz doveo Ferrari na vrh, također na intermediate gumama.

Sargeant je uzrokovao crvenu zastavu nakon što je blokirao kotače na kočenju za Les Combes i oštetio svoj Williams nakon pola sata prvoga treninga.

Trening se nastavio nakon otprilike petnaest minuta, ali zbog jače kiše, vozači nisu puno vozili dok petorica vozača nisu postavili nikakvo vrijeme po krugu.

Kvalifikacije su na rasporedu u 17:00 sati, ako to vrijeme dopusti.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.