8.8 C
Sarajevo
19.03.2024

Aviciijeva porodica objaviće njegov album

DJ Avicii, pravog imena Tim Bergling, preminuo je u aprilu 2018. kada je imao 28 godina. Njegova porodica će za obilježavanje prve godišnjice smrti objaviti novi album s originalnim pjesmama na kojima je muzičar radio prije smrti, prenosi Daily Mail. 

Avicii je gotovo dovršio album koji nosi naziv ‘Tim’, ali nikada ga nije objavio. Na njemu je radio s nekoliko tekstopisaca koji su nastojali ostvariti njegovu viziju što je tačnije moguće.

Prije tri godine, Avicii je rekao kako više neće nastupati zbog zdravstvenih problema koje su uzrokovali stres, alkohol i anksioznost. Dokumentarac ‘Avicii: True Stories’ ukazao je na veliki pritisak pod kojim je muzičar bio. Godišnje je imao po 320 koncerata širom  svijeta.

- OGLAS -

U istom dokumentarcu koji je izašao 2017. Avicii je otvoreno pričao o problemima koji su ga snašli, poput alkohola koji ga je dovodio do stanja da nije mogao ni nastupati. Pio je svaki dan na turnejama kako bi pobijedio anksioznost i stres.

Ipak, tokom kratke karijere, Avicii je zaradio pravo bogatstvo. U 2014. zaradio je 28 miliona dolara, a po nastupu je dobivao 250 hiljada dolara. Čak je jednom izjavio da mu nije potreban toliki novac.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA