Auto
Stiže novi Bugatti inspirisan modelom EB110 SS Na internetu su se pojavile nove informacije o Bugatti modelu koji će navodno biti predstavljen na "Nedjelji automobile" u Montereju, sljedećeg mjeseca
#

Prije nekoliko nedjelja, na internetu su se pojavile glasine o novom Bugatti modelu koji će biti lansiran u avgustu. Naime, Tim Bravo, šef komunikacija francuskog proizvođača, potvrdio je da će jedan Bugatti premijerno biti predstavljen na "Nedelji automobile" u Montereju. Međutim, on nije otkrio dodatne informacije.

Sada su se pojavile informacije da će taj novi Bugatti biti inspirisan legendardnim EB 110 SS modelom. Taj model je na tržište stigao početkom devedesetih godina prošlog vijeka. Međutim, ovo nisu zvanične informacije, te je moguće da dođe i do nekih promjena. Ipak, ne bismo bili iznenađeni ako se ispostavi da su glasine tačne.

Navodi se da će proizvođač iz Molshajma konstruisati svega 10 primeraka hiper automobila koji je inspirisan modelom EB 110 SS. Takođe, svaki primjerak će se prodavati po cijeni od 8 miliona evra. To znači da će ovaj model biti za 3 miliona evra skuplji od Bugatti Divo. Taj model je predstavljen prošle godine na istom događaju. Da podsjetimo i da je ranije ove godine predstavljen model po imenu Bugatti La Voiture Noire čija je cijena 18 miliona evra.

U svakoms slučaju, šta god da nam francuski proizvođač sprema, znamo da je bazirano na modelu Chiron. To znači da će i taj model imati quad-tubo W16 agregat zapremine osam litara sa najmanje 1.478 KS. Verujemo da će modifikacije biti ograničene na spoljašnji dizajn i možda enterijer.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.