Auto
Teslin Model S oborio rekord u trajanju baterije Elon Musk iznova podiže ljestvicu, jer Tesla kupcima električnih automobila nudi Model S Long Range Plus čija je autonomija s posljednjim poboljšanjima podignuta na rekordnih 647 kilometara.
# EPA

Elon Musk iznova podiže ljestvicu, jer Tesla kupcima električnih automobila nudi Model S Long Range Plus čija je autonomija s posljednjim poboljšanjima podignuta na rekordnih 647 kilometara.

Američka automobilska kompanija Tesla službeno je prva kompanija koja kupcima nudi električni automobil koji s jednim punjenjem baterija (prema EPA normativima) može prijeći više od 400 milja, a mjerenja su pokazala da Teslin Model S između punjenja može prijeći 402 milje (647 kilometara), prenosi Klix.ba.

Posljednji uspjeh rezultat je konstantnih i sveobuhvatnih poboljšanja softverskih i hardverskih komponenti automobila, a u Tesli naglašavaju da u Modelu S koji je prešao rekordnih 647 kilometara nakon svega nisu povećavali dosadašnji kapacitet baterija.

Umjesto posezanja za baterijama još većeg kapaciteta u Tesli su uspjeli i reducirati dosadašnju masu Modela S koja je neprijatelj i performansama i autonomiji, a povećanoj autonomiji pomogle su i nove aerodinamički optimizirane felge na kojima su gume s dodatno smanjenim otporom kotrljanja.

U Tesli također naglašavaju da je s neprestanim investiranjem u mrežu brzih punjača širom svijeta (trenutno ih je više od 17.000) vrijeme punjenja baterija reducirano 50 posto.

 

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.