Auto
Toyota lansira novi mali SUV u Evropi Novi B-SUV model za evropsko tržište razvijen je na novoj mehaničkoj platformi koju dijeli sa novim Yarisom.
#

Novi B-SUV model za evropsko tržište razvijen je na novoj mehaničkoj platformi koju dijeli sa novim Yarisom.

Toyota Motor Europe (TME) planira uvođenje potpuno novog modela u svoju ponudu za evropsko tržište, manjeg SUV-a razvijenog na novoj platformi GA-B.

Ime novog kompaktnog SUV-a, planirane količine, kao i početak prodaje biće objavljeni naknadno. Za sada je otkriven samo stilizovani obris budućeg automobila.

Zahvaljujući velikoj prilagodljivosti, nova platforma GA-B može da bude temelj za vozila različite širine, dužine, međuosovinskog razmaka, kao i visine.

U japanskom proizvođaču kažu da će se ovaj model pridružiti novom Yarisu u Evropi i da očekuju da će oni zajedno činiti oko 30 odsto Toyotine prodaje na Starom kontinentu do 2025.

"Nećete morati dugo da čekate kako biste vidjeli konačan izgled, a tada ćete se uvjeriti da to nije samo Yaris sa drugačijom karoserijom i povišenim sistemom oslanjanja, nego potpuno novi B-SUV model kompaktnog i dinamičnog izgleda i jedinstvenog karaktera", obećavaju u Toyoti.

Novitet će se proizvoditi u Toyotinoj fabrici u Francuskoj, zajedno sa pomenutim Yarisom.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.